Wojewódzki etap XXI edycji Konkursu „Polski Producent Żywności”
2017-08-10
W dniu 9 sierpnia 2017 roku odbył się etap wojewódzki XXI edycji Inicjatywy Pozytywistycznej „Polski Producent Żywności”. Wydarzenie odbyło się w Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie.
Produkty zgłoszone do Konkursu zostały ocenione przez Kapitułę Konkursową oraz odbyło się posiedzenie w celu wyłonienia firm nominowanych do tytułu „Polski Producent żywności 2017”. Jednym z członków kapituły był wicewojewoda małopolski Józef Gawron.
Celem przedsięwzięcia jest wyróżnianie i promocja najlepszych polskich producentów żywności, oraz zwracanie uwagi konsumentów na wyroby charakteryzujące się najwyższą jakością. Inicjatywa zakłada ścisłe współdziałanie ze wszystkimi organizacjami, instytucjami i osobami, którym leży na sercu rzeczywiste dobro polskiego rolnictwa i przemysłu rolno-spożywczego.
Wszystkim wyróżnionym serdecznie gratulujemy